Блог
СЪВЕТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ПРОЗОРЦИ 06 мар

СЪВЕТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ПРОЗОРЦИ

Мръсните прозорци не само развалят гледката от дома ни, но и могат да бъдат източник на прах, мръсотия и алергени. За щастие, почистването на прозорци не е нужно да е мъчение! С правилните препарати и инструменти ще имате блестящи от чистота прозорци, без много усилия!

Инструменти:

 • Стъклочистачка: Изберете качествена стъклочистачка с гумено перо, която не оставя ивици. Почистване на прозорци без ивици е ключът към безупречния блясък! Може да срещнете и други наименования като скуиджи например.
 • Микрофибърна кърпа: микрофибърните кърпи са идеални за почистване на прозорци, тъй като не драскат стъклото и абсорбират мръсотията и водата. Използвайте микрофибърна кърпа, която е специално направена за почистване на прозорци и стъклени повърхности, за да не оставите мъх по стъклото!
 • Пръскалка с готов препарат: Пръскалката ще ви помогне да нанесете равномерно разтвора за почистване на прозорци. Равномерното нанасяне е ключов фактор за почистване на прозорцибез петна! Препаратът може да бъде във форма на пяна или течен.
 • Стълба: Ако вашите прозорци са високи, ще ви е необходима стълба, за да достигнете до тях безопасно. Безопасността е на първо място при почистване на прозорци!
 • Кофа: Кофата ще ви е необходима, за да разредите препарата за почистване на прозорци. Разреждането е удобно за правилното почистване на прозорци и помага, за да не трябва да слизате от стълбата ако препарата изсъхва твърде бързо и остават петна.
 • Ръкавици: Употребата на ръкавици при почистване на прозорци ще ви спаси от неприятни сърбежи след това. Някои от препаратите за почистване на прозорци са силни и могат да причинят обриви, зачервяване, изпръхване на кожата на ръцете и други.

Препарати:

 • Препарат за почистване на прозорци: Можете да закупите готов препарат от магазина или супермаркета наблизо или да си приготвите домашен разтвор от вода, оцет и малко сапун. Така почистването на прозорци може да бъде екологично!
 • Оцет: Оцетът е естествен препарат за почистване, който е ефикасен и щадящ околната среда. Оцетът е чудесен за почистване на прозорци без химикали!
 • Спирт: Спиртът може да се използва за почистване на упорити петна. Спиртът е мощен помощник за почистване на прозорци с упорити петна, също така прави стъклото антистатично и не залепва прах за него дълго време.

Следвайте стъпките за почистване на прозорци:

 1. Първо, подгответе мястото за работа. Преместете мебелите и предметите от под прозорците. Почистването на прозорци е по-лесно без препятствия! Освободете си място и подгответе стари кърпи, парцали или текстил, който да ползвате за подложка, ако препарата за почистване потече при почистването.
 2. Разредете препарата за почистване на прозорци в кофа с вода ако е концентрат. Почистването на прозорци с разреден препарат е по-ефективно!
 3. Напръскайте разтвора върху стъклото. Разнесете равномерно препарата за почистване на прозорци с гъбичка или микрофибъно мече за почистване на прозорци.
 4. Използвайте стъклочистачката, за да премахнете водата от стъклото. Премахването на водата е ключов фактор за почистване на прозорци без ивици! Започвайте винаги отгоре надолу като правите последователни движения без д абързате, за да не пръска. Започвайте от стената навътре към средата на прозореца. Задължително поставете подложка.
 5. Подсушете стъклото с чиста микрофибърна кърпа. Подсушаването е последната стъпка за безупречно почистване на прозорци! Ако някъде останат петна или ви синее нещо на стъклото то има нужда от още едно повторение с препарат, стъклочистачка и чиста и суха кърпа.

Предимствата на професионалното почистване на прозорци:

 1. Спестява време и усилия: Не е нужно да се мъчите с почистването на прозорците сами, а се отпуснете и се насладете на свободното си време.
 2. Осигурява безупречна чистота: Професионалистите разполагат с необходимите инструменти и препарати, за да почистят вашите прозорци качествено и до блясък.
 3. Предпазва от наранявания: Почистването на прозорци на високи етажи може да бъде опасно. Професионалистите са опитни и знаят как сигурно и безопасно да стигнат до най-отдалечените места от външната страна на прозорците!
 4. С грижа за здравето: Почистването на прозорци ще предпази дома Ви от проникване на бактерии и мръсотии!
 5. Повишава уюта на дома: Чистите прозорци правят дома ви по-привлекателен и комфортен. Откривате нови хоризонти!

За контакт с фирма за почистване Clean Labs, моля обадете се на тел: +359884 026 061

Инструменти:

Препарати:

Следвайте стъпките за почистване на прозорци:

Предимствата на професионалното почистване на прозорци: