Блог
РЪКОВОДСТВО ЗА ЕФЕКТИВНО ПОЧИСТВАНЕ НА ДОМА - ЧАСТ 1 02 апр

РЪКОВОДСТВО ЗА ЕФЕКТИВНО ПОЧИСТВАНЕ НА ДОМА - ЧАСТ 1

Почистването на дома може да бъде трудоемко и отнемащо време занимание. Но с правилните съвети, хитрости и трикове можете да го направите по-ефективно, ефикасно и приятно.

1. Фокус върху пропуснатите зони

Не забравяйте за зони, които често се пренебрегват, като первази, корнизи, вентилатори, осветителни тела, горните части на шкафовете, и др. Използвайте четка или прахосмукачка с накрайник, за да достигнете до труднодостъпни места. Не се притеснявайте, че няма да може да се справите, както ако работата се върши от фирма за почистване, важно е да го направите.

2. Използвайте чеклист

Създайте чеклист, за да сте сигурни, че сте обхванали всички задачи. Персонализирайте чеклиста си, за да отговаря на вашите нужди и включете задачи, които са специфични за вашия дом. Можете да свалите някой готов файл от сайта на някоя фирма за почистване.

3. Кошове за боклук

Поставете кошове за боклук в ключови точки, като кухнята, банята, офиса, и др. Използвайте кошове с капак, за да контролирате миризмите. Това е доста мръсна работа и ако не ви се занимава с това, може да повикате фирма за почистване, която да свърши тази работа вместо вас.

4. Прахосмучете към изхода

Започнете да прахосмукирате от най-далечната точка на стаята и се движете към изхода. Така ще избегнете повторно замърсяване. И няма да стъпвате върху вече почистеното пространство и така да разнесете прах отново. За да сте 100% сигурни как се прави, можете да изгледате в интернет видео ръководството на някоя фирма за почистване, което да ви покаже как се прави.

5. Уловители на миризми

Поставете уловители на миризми в хладилника, кошчетата за боклук, шкафчета за обувки, и др. Можете да използвате естествени филтри, като сода за хляб, кафе на зърна, оцет, или активен въглен. Ако не сте сигурни как да действате, можете да потърсите професионална помощ от фирма за почистване. Те със сигурност, могат да ви помогнат.

6. Приятни аромати

Използвайте етерични масла или дифузери, за да разпръснете приятни аромати в дома си. Изберете аромати, които ви карат да се чувствате щастливи и спокойни. Посъветвайте се с професионалистите на някоя фирма за почистване, ще ви дадат ценни съвети, какво точно да изберете. 

7. Зони на по-голямо замърсяване

Обърнете внимание на точки на замърсяване, като дръжки на врати и шкафчета, ключове на осветление, чекмеджета, клавиатури, и др. Тези места са често докосвани и могат да бъдат разсадник на бактерии.

8. Почиствайте докато сте у дома
8. Почиствайте докато сте у дома

8. Почиствайте докато сте у дома

Не отлагайте почистването. Вместо това, отделете няколко минути, за да почистите нещо, когато забележите, че е мръсно. Да, знаем че в днешния забързан свят имаме все по-малко време за тези дейности, но винаги има решение. Обърнете се за професионална помощ от фирма за почистване. Те със сигурност биха могли да ви облекчат и да се заемат с такива задачи, докато вие се фокусирате върху по-важни неща.

9. Изпразнете прахосмукачката

Редовно изпразвайте контейнера на прахосмукачката или сменете торбичката, за да поддържате добрата й работа. Запушената прахосмукачка може да разпръсква прах и мръсотия.

10. Използвайте качествени инструменти

Инвестирайте в качествени инструменти за почистване, като микрофибърни кърпи, четки, гъби, моп, прахосмукачка и др. Добрите инструменти ще ви помогнат да почиствате по-ефективно и ефикасно.

1. Фокус върху пропуснатите зони

2. Използвайте чеклист

3. Кошове за боклук

4. Прахосмучете към изхода

5. Уловители на миризми

6. Приятни аромати

7. Зони на по-голямо замърсяване

9. Изпразнете прахосмукачката

10. Използвайте качествени инструменти