Блог
ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ, КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ НАЙ-ЧЕСТО И Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИМАШ 08 яну

ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ, КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ НАЙ-ЧЕСТО И Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИМАШ

Няма как да имаш у дома само един почистващ препарат, който да ти върши работа за всичко. Причината е проста: различните видове повърхности и предмети у дома се почистват по различен начин, а видът на замърсяването също е много важно. Но ето кои са почистващите препарати, които се използват най-често и е задължително да имаш.

Обезмаслител

Обезмаслителите премахват органични замърсявания като масла и мазнини. Един универсален обезмаслител можеш да използваш за бързо почистване на всички повърхности и уреди в кухнята, както и за съдовете и дрехите с мазни петна. За нагар във фурната или около котлона ще трябва да използваш по-силен, специален продукт.

Важно: не смесвай обезмаслител с други препарати, особено с белина, киселини, сода каустик или амоняк.

Препарат за тоалетна

Препаратите за тоалетна почистват и дезинфекцират санитарния фаянс. Повечето от тях могат да се използват не само за тоалетната чиния, но и за измиване на канали на мивки и бани. Обикновено трябва да намажеш повърхностите с неразредения препарат, да оставиш да подейства и след това да изплакнеш обилно с вода. Когато го разредиш, може да го използваш за дезинфекция.

Важно: непременно следвай указанията за употреба, тъй като тези препарати са доста силни и отровни.

Белина

Белината (натриев хипохлорит) е много силен окислител, който може да дезинфекцира и избелва. Обикновено се използва разредена, защото е много агресивна и токсична. С нея можеш да дезинфекцираш санитарните помещения, мивките и други твърди повърхности, както и да избелиш и да премахнеш петната от бели дрехи.

Важно: никога не смесвай белина с други препарати, тъй като може да се отделят отровни и токсични газове. Винаги изплаквай добре и използвай ръкавици.

Почистващи препарати, които се използват най-често и е задължително да имаш
Почистващи препарати, които се използват най-често и е задължително да имаш

Препарат за стъкла

Препаратът за стъкла ще ти помогне да имаш винаги блестящи прозорци, огледала и стъклени витрини. Той се използва лесно – напръскваш, разтриваш и забърсваш с микрофибърна кърпа или перо. Добрите препарати придават блясък, не оставят бели следи и имат антистатичен ефект. Обикновено съдържат алкохол.

Важно: Прочети указанията за употреба на производителя, може да се наложи да разредиш препарата.

Препарат за мебели

Обикновеното забърсване на прах може да е още по-добро с препарат за мебели. Той ще подхрани и ще защити дървото, ще му придаде блясък и дълготрайност, ще пречи на праха да полепва. Обикновено се нанася с мека кърпа и не изисква отмиване, но понякога трябва да полираш.

Важно: не всички препарати са подходящи за всякакви мебели, така че чети указанията.

Препарат за твърди подове, фаянс, гранитогрес

Такъв препарат ще ти помогне да поддържаш подовете чисти, дезинфекцирани и ароматни. Обикновено се разтваря във вода и не изисква изплакване.

Важно: Избери препарат според вида на настилката си, за да не я повредиш.

Изберете Clean Labs за Вашето професионално почистване.

Обезмаслител

Препарат за тоалетна

Белина

Препарат за стъкла

Препарат за мебели

Препарат за твърди подове, фаянс, гранитогрес