Блог
ПОЧИСТВАНЕ СЛЕД РЕМОНТ И ОСНОВНО ПОЧИСТВАНЕ – КАКВИ СА РАЗЛИКИТЕ 14 сеп

ПОЧИСТВАНЕ СЛЕД РЕМОНТ И ОСНОВНО ПОЧИСТВАНЕ – КАКВИ СА РАЗЛИКИТЕ

Може би мислиш, че услугата почистване след ремонт и услугата основно почистване си приличат. Донякъде си прав, тъй като и двете означават, че всяко кътче в дома ти трябва да бъде излъскано до блясък. И все пак има някои разлики между основно почистване и почистване след ремонт, за които искаме да ти разкажем и които ни накараха да калкулираме две отделни услуги. Това е перфектният начин да ти гарантираме, че ще получиш точно това, от което имаш нужда, за да живееш или работиш на съвършено чисто място.

Мебелите

При почистване след ремонт стаите обикновено за изпразнени от мебели. Това може да ти звучи като улеснение за екипа по почистване след ремонт, но всъщност се налага да се справяме с доста по-сериозни замърсявания, които отнемат време и ресурси. Ако в стаята все пак има мебели, те също се нуждаят от сериозна грижа.
При основно почистване пък се налага да разместваме мебели, за да премахнем праха и мръсотията зад, под и над тях. Често се налага да почистим и самите мебели.

Дограмите

Ние излъскваме до блясък дограмите, вратите и прозорците при основно почистване. Но при почистване след ремонт се налага да се постараем доста повече. По тях може да са налепени лепенки, а останалото лепило също трябва да се премахне напълно. Освен това те са силно запрашени, а по тях може да има боя, мазилка и други трудни за отстраняване вещества, за които трябва да използваме различни техники, препарати и уреди.

Подовете
Почистване на под и мебели

Подовете

И сам ще се досетиш, че при почистване след ремонт се налага доста по-сериозно почистване на подовете, което изисква повече внимание и време. По тях често има остатъци от строителни материали, които трябва да се изнесат. Прахът при почистване след ремонт е доста повече, много е фин и е натъпкан във всички миниатюрни вдлъбнатини по повърхностите на всяко подово покритие и дори по стените. В повечето случаи по подовете, цоклите и стените има останали капки от боя, замазка или други строителни материали, които също изискват специално внимание.

Машини и препарати

Ние разполагаме със специализирани машини и препарати както за основно почистване, така и за почистване след ремонт. При основно почистване обикновено са достатъчни прахосмукачка и парочистачка, както и по-леки препарати. Но при почистване след ремонт се налага да използваме по-солидни машини, както и по-силни или специфични препарати.

Време и цени за почистване след ремонт и основно почистване

След всичко изброено и сам ще се досетиш, че времето, усилията, уредите и препаратите при почистване след ремонт и при основно почистване са доста различни. Това предполага и различните цени на услугите, които ще получиш след контакт с нас. Но едно е сигурно: и в двата случая след нас остава перфектно хигиенизирано помещение.

При нужда обърнете се към Clean Labs за професионална фирма за почистване.

Мебелите

Дограмите

Подовете

Машини и препарати

Време и цени за почистване след ремонт и основно почистване