Блог
5 ТРИКА ЗА БЪРЗО ПОЧИСТВАНЕ НА КУХНЯ 23 мар

5 ТРИКА ЗА БЪРЗО ПОЧИСТВАНЕ НА КУХНЯ

Кухнята е едно от местата, които се зацапват най-бързо и лесно. И дейностите по почистване на кухня не са любими на голяма част от домакините. Но все пак трябва да се свършат. Ето защо ти предлагаме 5 трика за почистване на кухня, с които ще се справиш много по-бързо и лесно със задачата да поддържаш мястото перфектно блестящо, без много усилия.

Почистване на кухня – микровълнова фурна

Микровълновата фурна е доста използван уред, но и бързо се замърсява. За да я приведеш в идеален вид, не се изискват много усилия.

Изцеди сока на един лимон в купа. Добави в нея половин чаша вода, пусни вътре и половинките от лимона. Сложи купата в микровълновата фурна и включи за 2-3 минути на висока температура. Мазнините ще се разтворят от изпаренията, за теб остава само да избърше добре повърхностите с кърпа.

Почистване на кухня – фурна

В редицата задачи за почистване на кухня фурната е сред най-трудоемките. Тук ти предлагаме хитър трик, който ще почисти фурната, докато спиш.
Направи си паста от ½ чаша сода бикарбонат и няколко супени лъжици вода – толкова гъста, че да може да се маже. Намажи вътрешността на фурната и я остави да престои една нощ. На сутринта избърши с влажна кърпа.
Ако фурната като цяло е доста замърсена, направи разтвор от ½ чаша сода бикарбонат, 1/3 чаша вода и 1/3 чаша бял оцет. Процедурата е същата.

Почистване на кухня – фурна
Почистване на кухня – фурна

Домашни кърпички за почистване на кухня

Колкото по-често правиш почистване на кухнята, толкова по-лесно ще ти бъде. Затова е добра идея винаги да имаш подръка подходящи кърпички, с които да забърсваш замърсяванията на мига. Ето как да си направиш домашни мокри кърпички. Смеси 2,5 чаши вода с 8-12 капки етерично масло от чаено дърво и ½ чаша универсален препарат. Потапяй в течността кухненски кърпи и почисти необходимото.

Почистване на кухня – стоманени повърхности

Повърхностите от неръждаема стомана са красиви, но по тях лесно остават петна. Първо ги измий с мокра гъба, потопена в сода за хляб и с малко препарат за съдове. Изплакни и полирай. После капни зехтин върху мека кърпа, натрий повърхностите и полирай отново със суха кърпа. Така ще предотвратиш потъмняването и появата на петна от вода.

Почистване на кухня – крановете

Ако водата в дома ти е твърда, съвсем скоро по чешмата ще се появи натрупан варовик. Напълни пликче с малко бял оцет и го завържи около чучура така, че да остане потопен в него. Остави го така през нощта, а на сутринта просто пусни водата, за да изплакнеш.

Повече информация за професионално почистване на домове.

Почистване на кухня – микровълнова фурна

Почистване на кухня – фурна

Домашни кърпички за почистване на кухня

Почистване на кухня – стоманени повърхности

Почистване на кухня – крановете