Блог
5 СЪВЕТА НА БАБА КАК ДА ПОЧИСТИМ ДОМА 18 яну

5 СЪВЕТА НА БАБА КАК ДА ПОЧИСТИМ ДОМА

Искате домът ви да е винаги подреден? Преди всичко организирайте ежедневно почистване на банята, тоалетната и кухнята. Планирайте цялостните почиствания, започвайки от осветителните тела на помещението и завършвайки с терасата(ако има такава).

Това са съветите на Баба, как да почистим правилно всяка част от нашия дом. И запомнете: почистване направено перфектно и в дълбочина, ще издържи по-дълго и ще допринесе за уют и комфорт.

1. Санитарен възел

Съветите на Баба как да почистим санитарния възел в домаСъветите на баба как да почистим санитарния възел в дома

Тук ежедневното почистване е от съществено значение. Почиствайте всеки ден: мивката, ваната, бидето, тоалетната чиния и пода с помощта на гъба за всеки отделен елемент. Съветваме Ви незабавно да подсушавате санитарния възел така ще блести от чистота. Веднъж седмично обаче трябва да организирате измиването на тоалетни принадлежности като: поставката за сапун, чашата с четки за зъби, четката за тоалетната и накрая не забравяйте да сменяте кърпите и халатите.

2. Кухня

Както и банята, така и кухнята е помещението в къщата, което изисква ежедневно почистване. Веднага след хранене, поставяйте съдовете в съдомиялната машина, почистете мивката, масата, изметете пода и сменете торбичката за боклук. Основното почистване обаче се извършва веднъж седмично и главно се отнася до пода, който да бъде измит с вода смесена с препарат за подови повърхности. Опитайте да почистите хладилника с парцал, напоен с разтвор на вода и сода бикарбонат. Винаги веднъж седмично не забравяйте да смените кърпите за бърсане, гъбите за миене и ръкохватките.

3. Легло

Съветите на баба как да оправим леглото в домаСъветите на баба за изпънато легло от Clean Labs

Правилата за оправяне на перфектното легло изискват ежедневно проветряване на одеялата и чаршафите. Това става като ги поставите добре разгънати на стол разположен пред отворен прозорец.

4. Прозорци

Старите вестници са идеален материал за ефективно почистване на прозорците. За да избегнете риска от пръсти, не забравяйте да избягвате директното слънце: облачните дни определено са за предпочитане при почистването на прозорците. Използвайте две гъби, една за най-чистите части, като стъкло и една за прозорци и врати. Ако стъклото е много замърсено, обезпрашете го преди да започнете. Дори и обикновеният спрей, направен от гореща вода с оцет, може да бъде ефективно и лесно средство за почистване, което не оставя петна.

5. Подови настилки

Подовете, независимо дали са от дърво или мрамор, могат да се измият с ароматизиран сапун и вода. В случай, че искате малко по-интензивен аромат, можете да добавите етерично масло от лавандула, бергамот или евкалипт. Ако искате да почистите дори плочките в кухнята или банята, можете просто да използвате оцет и топла вода.

1. Санитарен възел

2. Кухня

3. Легло

4. Прозорци

5. Подови настилки