Блог
5 БЪРЗИ НАВИКА ЗА ПО-ЧИСТА БАНЯ 13 окт

5 БЪРЗИ НАВИКА ЗА ПО-ЧИСТА БАНЯ

Мечтаеш ли за баня, която винаги да блести от чистота? Всъщност това не е особено трудно за постигане. За целта обаче ще трябва да ѝ отделяш по 5 минутки всеки ден и още 10 – веднъж седмично. Ако мислиш, че е постижимо да ги включиш в графика си, прочети следващите редове, в които ще ти дадем точни идеи какво да направиш, за да се наслаждаваш винаги на перфектно чиста баня.

1. Почиствай и подреждай веднага

Всички бързаме нанякъде всеки ден. Но да върнеш използваните неща на местата им и да почистваш изцапаното веднага отнема само няколко секунди повече.
Прибирай сешоара в шкафа, оставяй четката и пастата за зъби на рафта, върни гребена на мястото му на момента. Избърши капналата паста с едната ръка, докато търкаш зъбите си с другата. Събери падналите косми след ресането и ги хвърли в коша. Измий мивката след бръснене или капката шампоан на етажерката, докато пяната не е засъхнала. Имаш тези няколко секунди, които ще ти спестят досадно търкане по-късно, нали?

2. Измивай мивката

Всяка сутрин и вечер прекарваш време в миене на зъби, лице и т.н. Добави една допълнителна минутка, за да измиеш мивката. Може да държиш на удобно място специална гъба, която да ти е винаги подръка. Не е задължително да използваш специален препарат, остави го за основното чистене. За ежедневното забърсване ще ти свърши работа и обикновеният сапун за ръце, който и без това имаш на мивката.

2. Измивай мивката
2. Измивай мивката

3. Избърсвай етажерките и плотовете

Още една-две минутки на ден отдели за забърсване на плотовете около мивката и на етажерките. По мокрите плотове лесно стават петна. Под шампоаните, сапуна, четките за коса, гримовете и останалите ти козметични продукти често се събира мръсотия. Просто ги нареди по местата им, ако в бързината през деня не си успял, и забърши повърхностите.

4. Използвай гумено перо

Лесен и полезен навик за още една минутка е да използваш гумено перо, с което да избутваш водата от стените на душ кабината и от пода и да ги подсушаваш. Прави го винаги след душ. Така по повърхностите няма да се задържа твърде много вода и да се отлага варовик. А и ще намалиш вероятността да се появи мухъл.

5. Отдели 10 минути за седмично чистене

Ежедневно поддържаната баня няма нужда от много специални грижи по-късно. 10 минути седмично ще са ти достатъчни, за да изхвърлиш боклука, да избършеш батериите на чешмата и душа, да измиеш тоалетната и мивката с препарат.
Остава ти едно миене на плочките, ваната, душ кабината и някои специални места веднъж месечно и банята ти ще бъде винаги в перфектно състояние.

Изберете Clean Labs за Вашето професионално почистване.

1. Почиствай и подреждай веднага

2. Измивай мивката

3. Избърсвай етажерките и плотовете

4. Използвай гумено перо

5. Отдели 10 минути за седмично чистене