Блог
3 ТАЙНИ ЗА ЧИСТОТАТА ВКЪЩИ, КОИТО МНОЗИНА НЕ ЗНАЯТ 29 дек

3 ТАЙНИ ЗА ЧИСТОТАТА ВКЪЩИ, КОИТО МНОЗИНА НЕ ЗНАЯТ

Всеки познава такъв човек – домът му винаги излъскан, всяко нещо е на мястото си, няма чаши в мивката, всичко е толкова чисто, че си готов да се храниш на пода… Замисляш се, че ако самият ти се опиташ да постигнеш това, ще ти отнеме часове работа. И се питаш какви са неговите тайни за чистота, дали прекарва по няколко часа всеки ден в търкане или просто има домашна помощница…

Истината е, че има няколко малки тайни за чистота, които могат да ти помогнат да поддържаш дома си в много по-добро състояние без твърде много усилия. Става дума за малки навици, които за някои хора са нещо естествено, а други дори не се сещат за тях. В следващите редове ще ти разкажем кои са трите най-големи тайни за чистота, които тези хора често не си дават сметка, че владеят, но именно те им помагат да поддържат дома си перфектен. Може би за теб такива действия не идват естествено, но ето трите най-големи тайни за чистотата вкъщи на добрите домакини.

Тайна за чистота №1: Почиствай в движение

Първата и може би най-голяма от тайните за чистота е навикът да се почиства в движение. Това може да изглежда така: да изпразваш съдомиялната, докато чакаш да стане кафето; да почистваш кухнята след готвене, докато ястието се пече във фурната; да измиваш мивката в банята, докато се жабуриш с вода за уста. Научи се също да оглеждаш в стаята, от която излизаш, за да видиш дали можеш да занесеш нещо в стаята, в която отиваш. С времето ще започнеш да го правиш, без да мислиш, а домът ти ще изглежда много по-различно.

Тайна за чистота №1: Почиствай в движение
Тайна за чистота №1: Почиствай в движение

Тайна за чистота №2: Дръж прахосмукачката подръка

Винаги има нещо паднало на пода или на дивана, особено когато в къщата има деца. Ако държиш прахосмукачката на удобно и лесно място, ще чистиш всичко на мига – това е следващата от нашите тайни за чистотата у дома. Може да си вземеш малка, преносима прахосмукачка, която да държиш в кухнята и да използваш в дните между цялостното почистване на дома си.

Тайна за чистота №3: Дръж комплект за почистване в банята и кухнята

Банята и кухнята се замърсяват най-бързо и за тях се отнася третата от нашите тайни за чистота. Ако винаги имаш кърпа и препарат на плота или в шкафа до мивката, ще можеш за няколко секунди да се забърсваш всичко, след като си го ползвал. Така банята и кухнята никога няма да изглеждат занемарени.

Сега, след като знаеш трите най-важни тайни за чистота на дома, можеш да ги превърнеш в навици. Вероятно ще ти отнеме малко време и усилия, но резултатът със сигурност ще ти хареса.

При нужда обърнете се към Clean Labs за професионална фирма за почистване.

Тайна за чистота №1: Почиствай в движение

Тайна за чистота №2: Дръж прахосмукачката подръка

Тайна за чистота №3: Дръж комплект за почистване в банята и кухнята