Блог
10 МАЛКИ ДЕТАЙЛА ЗА ПО-ЧИСТ ДОМ 22 фев

10 МАЛКИ ДЕТАЙЛА ЗА ПО-ЧИСТ ДОМ

Ако имате нужда от повече време за работа и забавления, ако не обичате да прекарвате часове наред с парцал в ръката, но в същото време искате домът ви да е чист, има няколко лесни трика. В следващите редове ще ви предложим 10 детайла, който отнемат малко време, но определено ще подобрят вида на дома ви. Ако свикнете да се грижите за тях, гостите могат да идват по всяко време, без да се тревожите!

1. Обувките в антрето

Разхвърляните обувки в антрето правят неприятно впечатление още от вратата. Нареждайте ги на рафтове или ги прибирайте в шкафове.

2. Тоалетната

Чистотата на тоалетната е наистина важна за цялостното усещане у дома и се постига наистина бързо: нанасяте препарат и след няколко минути измивате. Правете го през няколко дни. Може да го свържете с друга задача: например всеки път, когато перете, да сложите препарат на тоалетната, да заредите пералнята, докато се накисва, и накрая да измиете тоалетната.

3. Плотовете в кухнята

Кухнята изглежда доста неугледна, ако плотовете не са чисти. И тук има лесен трик – сложете специална кърпа/гъба близо до мивката и си изградете навика да избърсвате плота след всяко готвене или ползване. Отнема секунди.

4. Кърпите

Мокрите и мръсни кърпи в банята и кухнята създават неприятно усещане, а и миришат неприятно. Сменяйте ги често.

5. Чиниите в мивката

Да събирате мръсни чинии в мивката създава усещане за хаос. Слагайте ги в съдомиялната или ги мийте веднага след употреба.

Чиниите в мивката
Чиниите в мивката

6. Прахът

Прахът от повърхностите на секцията се бърше за броени минути, но определено променя цялото усещане за дома. За да ви е по-лесно, не слагайте твърде много декорации по секцията и рафтовете. И не пропускайте масата и телевизора.

7. Разхвърляните вещи

Дори да поддържате перфектна чистота, домът ви ще има неугледен вид, ако е разхвърлян. Придобийте навика да връщате всяко нещо на мястото му веднага след употреба. Дребните неща, на които все не намирате място, може да държите в панер или кошница.

8. Космите от домашните любимци

И сами знаете, че домашният любимец е както повече радост, така и повече грижи. Космите, които оставя след себе си и с които сте свикнали, за външен човек изглеждат като мръсотия. Почиствайте ги редовно и добре.

9. Приятен аромат

Ако домът ви ухае добре, със сигурност ще се усеща като по-чист. Използвайте всякакви ароматизатори и аромати, каквито харесвате.

10. Повече светлина

Ако в стаята влиза повече светлина, тя ще изглежда много по-приветлива през деня. През нощта обаче приглушеното осветление ще създаде повече уют и ще прикрие не чак толкова добре почистените местенца.

При нужда обърнете се към Clean Labs за професионална фирма за почистване.

1. Обувките в антрето

2. Тоалетната

3. Плотовете в кухнята

4. Кърпите

5. Чиниите в мивката

6. Прахът

7. Разхвърляните вещи

8. Космите от домашните любимци

9. Приятен аромат

10. Повече светлина