Блог

18 яну

Пролетно Почистване - 5 Неща, Които Правим Грешно

При настъпване на пролетта, ние сме добре подготвени и пълни с идеи как да почистим дома си. Но наистина знаем ли колко време ще ни е необходимо, кои инструменти не почистваме и колко често трябва да почистваме пералнята си?

1. Ограничаване на пролетното почистване в рамките на уикенда - ГРЕШНО

Слънцето осветява ежедневието ни, така че не искаме да прекараме повече от два дни за пролетно почистване. За съжаление, така няма да постигнем истинската цел, а именно да почистим неща, пренебрегвани през последните 12 месеца. Старанието и търпението са от особена важност. Планирайте стая за стая, а не ден за ден. Започнете с кухнята, след това банята и т.н. Така определено няма да пропуснете скрити места.

2. Колкото повече пяна, толкова по-добър е резултатът - ГРЕШНО

Почистващи препарати - кой не мисли, че колкото повечето пяна има, толкова по-добре работи препаратът. Тове е грешка! Прекалено много пяна потиска движението на влакната. Следователно независимо дали измивате или забърсвате, това няма да спомогне мръсотията да бъде премахната ефективно. Затова винаги следете за препоръчаната доза. Така ще запазим и природата.

3. Гъбичката, най-мръсното средство за почистване - ГРЕШНО

Топла, влажна и в допир с мръсотията. Същото важи и за мопа ни. Ние забърсваме над един милиард бактерии на площ от един квадрат, отивайки от стая в стая, но рядко чистим самата гъба или моп. След всяка употреба измивайте на висока температура. За предпочитане е температура от 60 градуса. Смеяйте на всеки 2 месеца.

4. Гумените ръкавици ни предпазват от микробите - ГРЕШНО

Мийте чиниите и чистете тоалетната винаги с ръкавици. Ако ръцете Ви се потят или влезе вода в ръкавиците се развива влажна среда, в която микробите се размножават бързо. За тази цел преди да използвате ръкавиците ги поръсете от вътрешната страна с малко брашно - то абсорбира влагата. След почистването ги измийте и обърнете, след което ги оставете да изсъхнат на въздух.