Блог
БИО ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ СРЕЩУ ТРАДИЦИОННИ ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ – КОЙ ПЕЧЕЛИ 23 ное

БИО ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ СРЕЩУ ТРАДИЦИОННИ ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ – КОЙ ПЕЧЕЛИ

Какво значи био почистващ препарат и с какво е по-различен от обикновения? Наистина ли био препаратът е по-добър за околната среда? А дали ли ще изчисти дома ти толкова добре, колкото искаш? На тези въпроси ще отговорим в следващите редове.

Каква е разликата между био и традиционен почистващ препарат

Традиционните почистващи препарати в повечето случаи са произведени на базата на синтетични продукти. Към тях са добавени химикали за аромат, пенливост и др.
Под наименованието „био почистващ препарат“ се очаква да откриеш продукт, създаден на основата на биологични вещества – растителни масла, ензими, пробиотици. В повечето случаи те са и биоразградими и не замърсяват допълнително природата. Най-чистите препарати не използват допълнителни аромати и пенители, но в някои все пак има.
Работата е там, че не всеки био продукт на пазара предлага 100% био съставки. Напротив, съотношението между естествени и изкуствени съставки може да варира в доста големи граници.

Как да разпознаеш био препарата

Първо е добре да знаеш, че „био“ и „органик“/“органичен“ препарат е едно и също. Но това е различно от „натурален“ и от „еко“.
„Натуралните“ препарати наистина имат натурални продукти в състава си, но той може е само един и в неголеми количества.
„Еко“ препаратите може да съдържат натурална съставка от екологичен регион, но това не означава, че останалите съставки също са такива.
Био препарата можеш да познаеш, когато видиш на етикета му отпечатан знака на специален сертификат за био или органичен произход. Сертификатите са различни в различните държави, но гарантират голям процент съдържание на биологична основа. Освен това не изглеждат еднакво, така че просто чети внимателно етикетите.

По-екологични ли са био препаратите

Всъщност почистващите продукти на биологична основа не са задължително по-екологични. Еко етикетът се дава при покриването на друг тип изисквания, които забраняват някои вредни вещества и се отнасят и към опаковките.

Антиалергични ли са био препаратите за почистване

Тук също няма еднозначен отговор. Изискванията за био сертификат ограничават или забраняват използването на някои вещества, вредни за здравето и околната среда. Но на практика алергична реакция може да бъде причинена както от синтетични, така и от естествени съставки.

Как почистват био продуктите

Био продуктите могат да чистят както добре, така и зле, също както конвенционалните препарати. Почистващите свойства не зависят от това дали препаратът е произведен от био или от изкопаеми продукти, а от конкретната формула.

Все пак е безспорно, че био почистващите препарати са крачка напред в това да се грижим за природата и здравето си. Контролът върху продуктите обаче е сложен, по етикетите често има подвеждащи надписи и ако наистина държиш да защитаваш максимално околната среда, трябва просто да внимаваш какво точно купуваш.

При нужда обърнете се към Clean Labs за професионална фирма за почистване.

Каква е разликата между био и традиционен почистващ препарат

Как да разпознаеш био препарата

По-екологични ли са био препаратите

Антиалергични ли са био препаратите за почистване

Как почистват био продуктите