Блог

Phasellus et diam nec massa lortis venenatis.

18 яну

5 Бабини Съвета За Почистване На Дома

Искате домът Ви да е винаги подреден? Преди всичко организирайте ежедневно почистване на банята, тоалетната и кухнята. Планирайте цялостните почиствания, започвайки от осветителните тела на помещението и завършвайки с терасата(ако има такава).

Ето нашите съвети на Баба, как да почистим правилно всяка част от нашият дом. И запомнете: Почистване направено перфектно и в дълбочина, ще издържи по-дълго и ще допринесе за уют и …..

1. Санитарен възел - тук ежедневното почистване е от съществено значение. Почиствайте всеки ден: мивката, ваната, бидето, тоалетната чиния и пода с помощта на гъба за всеки отделен елемент. Съветваме Ви незабавно да падсушавате санитарния възел така ще блести от чистота. Веднъж седмично обаче трябва да организирате измиването на тоалетни принадлежности като: поставката за сапун, чашата с четки за зъби, четката за тоалетната и накрая не забравяйте да сменяте кърпите и халатите.

2. Кухня - както и банята така и кухнята е стаята в къщата, която изисква ежедневно почистване. Веднага след хранене, поставяйте съдовете в съдомиялната машина, почистете мивката, масата, изметете пода и сменете торбичката за боклук. Основното почистване обаче се извършва веднъж седмично и главно се отнася до пода, който да бъде измит с вода смесена с препарат за подови повърхности. Опитайте да почистите хладилника с парцал, напоен с разтвор на вода и сода бикарбонат. Винаги веднъж седмично не забравяйте да смените кърпите за бърсане, гъбите за миене и ръкохватките.

3. Легло - правилата за оправяне на перфектното легло изискват ежедневно проветряване на одеялата и чаршафите. Това става като ги поставите добре разгънати на стол разположен пред отворен прозорец.

4. Прозорци - старите вестници са идеален материал за ефективно почистване на прозорците. За да избегнете риска от пръсти, не забравяйте да избягвате директното слънце: облачните дни определено са за предпочитане при почистването на прозорците. Използвайте две гъби, една за най-чистите части, като стъкло и една за прозорци и врати. Ако стъклото е много замърсено, обезпрашете го преди да започнете. Дори и обикновеният спрей, направен от гореща вода с оцет, може да бъде ефективно и лесно средство за почистване, което не оставя петна.

5. Подови настилки - подовете, независимо дали са от дърво или мрамор, могат да се измият с ароматен сапун и вода. В случай, че искате малко по-интензивен аромат, можете да добавите етерично масло от лавандула, бергамот или евкалипт. Ако искате да почистите дори плочките от кухнята или банята, можете просто да използвате оцет и топла вода.